Gatbilsintresserad i Sverige

Bilar är ett vanligt intresse världen över och särskilt när det kommer till gatbilar. Att vara gatbilsintresserad innebär att man har ett stort intresse för motorer och bilar. Ofta är det många ungdomar som köper bilar för att sedan trimma fordonen för att göra bilarna snabbare. Dessutom brukar man som gatbilsintresserad även ”pimpa” bilen genom att sätta fast lysdioder, lacka, måla om och snygga till bilen. Ofta ställer en gatbilsintresserad person upp i tävlingar. I tävlingarna träffas andra gatbilsintresserade personer för att tävla mot varandra och se vems bil som kör snabbast och som låter mest. Tävlingarna går lika mycket ut på att visa upp sig själv med sin fräcka bil som att köra snabbast.

Att vara gatbilsintresserad i Sverige är vanligt eftersom vi i landet haft stort bil- och motorintresse under alla år. Särskilt på landsbygder runtom i landet har vi mer av en raggarkultur där ungdomar, men även äldre personer, gillar att mecka med gamla bilar. Gatbilsrace körs ofta på vanliga vägar olagligt, men ibland kan kommunen avlysa vissa ställen där racen kan hållas. När tävlingar hålls på vanliga vägar brukar den som är gatbilsintresserad köra på kvällen då det inte är mycket trafik.

För dig som är gatbilsintresserad

Om du är gatbilsintresserad men ändå är ny i hela bilkulturen, finns det bra hjälp att få. Eftersom det finns mängder av människor med stort bil- och motorintresse, kan du hitta alla tips på nätet. Kanske behöver du bara hjälp med vissa delar som att trimma motorn eller lackera bilen.

För dig som är gatbilsintresserad kan du ställa upp i tävlingar, det hålls flera stora race varje år. Det största racet går i Stockholm. Här stänger man av bitar av E6:an, dock är det farligt eftersom polis och räddningstjänst inte kan ta sig fram ordentligt. För att värma upp kan du köra på riktiga banor, något som är både säkrare och oftast lika roligt.

Gatbilsintresserad kan ofta tycka streetracing är spännande