Racing for pink slips

Streetracing är ett känt fenomen som förekommer runtom i hela världen. Här i Sverige hålls det massor av illegala tävlingar med trimmade gatbilar. Oftast tävlar deltagarna om en mindre summa pengar och själva äran i att ha Sveriges snabbaste gatbil. Men i vissa racing tävlingar tävlar man om ”pink slips”. Racing for pink slips innebär att man tävlar om själva bilen. Detta betyder att om två personer kör racing mot varandra så får vinnaren motståndarens bil. Detta kanske är något du sett på film, exempelvis i Fast and Furious. Denna sortens tävlingar är inte så vanlig i Sverige, men det förekommer.

Ofta har deltagarna i denna sortens racing gott om pengar eller åtminstone en fin bil. Risken med pink slips är stor eftersom deltagarna kan förlora sin bil. I denna sortens streetracing är det ännu viktigare med ära och vem som är bäst än i vanliga gatbilsrace. Vanligtvis är det också viktigt att vinna titeln ”snabbaste bilen” men när man satsar sin egen bil är det nästan på dödligt allvar.

Ta del av racing på film

Om du är bilintresserad och tycker att streetracing är spännande men ändå inte vill delta i ett riktigt race, kan du uppleva bilkulturen på film. Den första Fast and Furious-filmen handlar till exempel om racing for pink slips. Fast and Furious 1 handlar om en polis, Brian, som ska försöka sätta fast några personer som kapat många lastbilar. För att göra detta måste han gå undercover. Det slutar med att han är tvungen att ställa upp i ett race – racing for pink slips. Filmen har mycket spänning om ibland vet man knappt hur det ska sluta. De andra efterföljarna till första Fast and Furious-filmen innehåller lika mycket racing och snabba bilar. I filmerna ser vi skådespelarna Paul Walker (som numer är död), Vin Diesel, Michelle Rodriguez och Dwayne Johnson.

Racing är spännande och det finns flera filmer om streetracing du kan se